Glädje när Olofström klarade nytt kontrakt

01 JUL 2022 22:05
Det blev en spännande upplösning på eltserien..
  • Uppdaterad: 01 JUL 2022 22:05

Det blev en spännande upplösning på årets elitserie som räknades in i SM tävlingens 5 första serier. Det var slagresultatet efter dessa serier som avgjorde hur många poäng man fick i denna omgång. Man får 2 poäng för varje lag man slår, 14 p till bästa lag. SM avgörs på en helt ny MOS anläggning i Linköping.

Olofström började bra med lag varv 121, vilket var bäst. Det blev sedan lite högre varv och inför sista var det en rysare om vilka som skulle åka ut. Då visade laget styrka och gick sitt bästa lag varv i tävlingen på 119, vilket gjorde att man fick 6 poäng i denna omgång och slutar på 19 poäng och en 6:e plats.

Skoghall vinner elitserien på 33 poäng och Uppsala slutar tvåa med 25 och trea Tantogården 24. Tyresö klättrar från sista till fjärde plats efter full pott denna omgång. Kungälv och Olofström på 19 men Kungälv före på slag. Gullbergsbro 16 och Jönköping 12 får lämna elitserien.

Det var en bra laginsats av Olofström men ett extra plus till Simon Junker, Joanathan Rydberg och Fredrik Tagesson.

Spelarna som medverkat under säsongen: Fredrik Tagesson, Jonathan Rydberg, Lasse Rasmussen, Simon Junker, Michael Karlsson, Tom Karlsson Forsberg, Toni Nilsson och Marcus Carlsson.

Herrar

Det var kval efter 5 serier och fyra spelare från klubben vidare.  Till finalvarvet var det bara Simon Junker som kvalade in. Simon slutade på en fin delad 8:e plats. på 165 slag. Simo bar bara ett slag från ledning efter tre serier. Segern till Christer Söderlund Tyresö 154 ett slag före Kevin Sundström Sundbyberg och trea Carl Johan Ryner Uppsala 158.

Grattis Simon till prisplatsen!

3-manna

Skoghall vann efter sudden mot Sundbyberg 356 slag. Olofström 2 slutade åtta med 371 slag och Olofström 1 kom plats 16.

Två spelare kvalade in till matchspelet Simon och Jonathan.

Matchspel

Tyvärr tog det slut redan i första omgången både för Jonte och Simon. Jonte föll mot Einar Mattsson Örnsköldsvik med 5-3. Simon föll efter "sudden" mot Amir El Quachani Gullbergsbro.

REN VINNARE