Olofström toppar div. 1 Södra

08 JUN 2013 10:08
Bra laginsats i Gullbergsbro .....
  • Uppdaterad: 09 JUN 2013 15:25

Den andra omgången av div. 1 Södra spelas på Gullbergsbros EB banor som även är årets SM banor.

Det blev på nytt en bra omgång och 10 poäng i Gullbergsbro. Olofström leder nu serien med 2 poäng före Jönköping och Askim inför avgörandet på hemmaplan i juli.

Olofströms lag i Gullbergsbro: Marcus Carlsson, Tom Karlsson-Forsberg, Toni Nilsson, Nils-Erik Ekberg, Fredrik Tagesson och Michael Karlsson.

Skoghall 2 - Olofström 128 - 134

Det blev en tung start och högt resultat i den första matchen och förlust mot Skoghall. Fredrik klart bäst med 22.

Olofström - Perstorp 124 - 125

I den andra matchen blev det seger med 1 slag och vi vann åter en jämn match. Det var en jämn laginsats med Mippe och Toni bäst på 24.

Olofström - Göteborg 112 - 125

Den hittills bästa matchen och en klar seger med 13 slag. 60 slag på de tre sista spelarna Tom 20, Toni 21 och ankaret Fredrik 19.

Jönköping - Olofström 120 - 117

Lördagen avslutades med en viktig match där Olofström på nytt besegrade Jönköping, denna gången med 3 slag. På nytt en bra laginsats där startmannen Marcus visade vägen med sitt 20 varv.

Nässjö - Olofström 127 - 121

Söndagen började mot Nässjö och seger med 6 slag. Fredrik var bäst med 20 slag.

Olofström - Gullbergsbro 116 - 114

I den näst sista matchen var det dags att möta hemmalaget Gullbergsbro. Vi hade revanch att utkräva för förlusten på betongen men Gullbergsbro blev för svåra och vann med 2 slag. Det är väl den första jämna match som inte gått vår väg. I ett jämnt lag var Mippe och Toni bäst med 22.

Askim - Olofström 120 - 112

I sista matchen skulle det avgöras vilket lag som skulle vara i serieledning efter två omgångar. Båda hade 20 poäng innan men Askim före på bättre slagantal. Olofström tangerade sitt bästa resultat 112 i helgen och kunde vinna med 8 slag. I det jämna laget var Tom och Fredrik bäst med 21.

Summering...

Olofström vann på nytt de jämna matcherna och har slagit toppkonkurrenterna Jönköping och Askim båda omgångerna.

Olofström och Jönköping tog 10 poäng i denna omgången och Askim 9 poäng.

Det är på nytt en fin laginsats där alla spelare har grönt i snitt. Fredrik var bäst med 22,1 i snitt och trea på den raka listan.

Den sista omgången spelas i Olofström 20-21 juli. Det lär bli en spännande avslutning Jönköping och Askim har bättre slagantal än Olofström men 2 poäng efter. Det blir mellan dessa tre lag det avgörs vilka som spelar i elitserien 2014. I botten ser det ut som Göteborg och Nässjö får svårt att klara sig kvar 7 poäng upp till nästa lag.

REN VINNARE