8 poäng i Askim

13 JUN 2016 10:02
Serielaget i Askim: Toni Nilsson, Johan Rydberg, Andreas Widén, Tom Karlsson Forsberg. Framför Marcus Carlsson och Michael Karlsson.
  • Uppdaterad: 14 JUN 2016 14:27

Den andra omgången av årets serie spelades på betongen i Askim. Olofström var i serieledning efter hemmaomgången på 12 poäng men tre lag bara två poäng bakom. Laget gjorde en bra omgång och tog 8 poäng men föll snöpligt i "seriefinalen" mot Kungälv med ett slag. Kungälv leder nu serien på 24 poäng före Olofström med 20 p. Det är fördel Kungälv som har sista omgången på hemmaplan på EB men vi skall spela om det.

Olofströms lag: Johan Rydberg, Marcus Carlsson, Toni Nilsson, Andreas Widén, Michael Karlsson, Tom Karlsson Forsberg och Gert Svensson (coach).

Askim - Olofström 141 - 153

Vi kom efter i starten och fick inkassera en klar förlust. Johan bäat i laget med 29 slag.

Olofström - Linjen  142 - 158

Olofström kom tillbaka snabbt efter den inledande förlusten och vann klart mot Linjen. Den som starkt bidrog till segern var Tom som tangerade banrekordet på 23 slag.

Olofström - Jönköping 2 144 - 153

På nytt bra spel mot Jönköping och seger med nio slag. En jämn laginsats med tre spelare på 28 slag Johan, Tom och Toni.

Gullbergsbro - Olofström 147 - 156

Det gick inte denna gången heller att besegra Gullbergsbro utan förlust med nio slag. Detta var helgens högsta resultat, Johan bäst med 28 slag.

Kalmar - Olofström 162 - 148

Söndagen inleddes med en klar seger över Kalmar med 14 slag. Tom bäst med 28 slag.

Olofström - Nässjö 138 - 149

I denna matchen kom helgens bästa resultat med 138 slag. Mippe bäst med 25 slag före Tom på 26.

Kungälv - Olofström 153 - 154

Olofström avslutade helgen med att möta Kungälv som vunnit alla sina matcher i helgen och var två poäng före. Det var alltså en viktig match att försöka hänga på inför sista omgången. Det började bra för Olofström som fick ett tidigt övertag och ledde som mest med 8 slag. Kungälv kom tillbaka och ledde med ett slag men det vände igen. När vi kom till bana 17 med tre man kvar att spela så hade vi ett slag men två olyckliga treor gjorde att det vände på nytt och Kungälv kunde vinna med ett slag. Klart att förlusten kändes tung då matchen kändes som vår men vi tar nya tag.

Tom tangerade banrekordet 23 slag

Johan spelade stabilt i helgen

Sammanfattning

• Tom Karlsson Forsberg bäst i laget med 28,6 i snitt och glädjande Johan Rydbergs spel med 29,0 i snitt.
  • Lagmässigt var vi bäst på 8 banor.
  • Bana 8 svårast med 2,09 och lättast bana 11 muren med 1,06.

Sista omgången i Kungälv på EB den 23-24 juli.

REN VINNARE