Förbunds nyheter

Allt du behöver veta om SM-veckan sommar i Linköping

(2022-06-28 16:03)
Imorgon drar äntligen SM-veckan sommar i gång. Stjärnor och framtidens stjärnskott samlas i Linköping när ett av Sveriges största, årligen återkommande idrottsevenemang, tar över staden och över 280 nya svenska mästare ska koras i 31 idrotter.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

Partiledare snackar idrott – men vad vill de göra?

(2022-06-27 12:17)
Idrottsrörelsen har stor betydelse för ett bra och tryggt samhälle, för att vi ska må bra fysiskt och psykiskt, vara en del av en gemenskap och röra på oss. Det är partierna överens. Men vad vill de göra för att skapa de förutsättningar som behövs?

Resultatet av genomlysningen av IdrottOnline

(2022-06-14 15:10)
Med målet att optimera IdrottOnline för att skapa största möjliga medlemsnytta och erbjuda funktioner i linje med RF/SISU:s digitala strategi inleddes en genomlysning av systemet under hösten 2021.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

RF välkomnar lagförslag mot matchfixning

(2022-06-13 15:48)
Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning och som skulle innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

En välkommen översyn av statens relation till folkbildningen

(2022-06-09 15:40)
Regeringen tillsätter en utredning om styrning och uppföljning av folkbildningen. Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna välkomnar att regeringen lyfter folkbildningens roll i samhället.

Kommande digitaliseringsforum

(2022-05-31 11:10)
Dessa datum gäller för höstens digitaliseringsforum med specialidrottsförbund respektive RF-SISU distrikt.

Fyra av tio idrottsföreningar i storstäder och storstadsnära kommuner har brist på tid och plats. Många tvingas därför säga nej till nya medlemmar. Det visar Riksidrottsförbundets enkät.

500 miljoner kronor fördelas i återstartsstöd

(2022-05-17 11:20)
Riksidrottsstyrelsen har beslutat att fördela ytterligare 500 miljoner kronor i nya medel till idrottsrörelsen för att ge extra kraft i återstartsarbete efter pandemin.

50 miljoner kronor satsas på elitverksamhet

(2022-05-17 11:19)
50 miljoner kronor av återstartsstöd satsas på eliten under den absoluta eliten. Stödet ska bland annat stärka juniorer i satsning mot seniorelit, utbilda och utveckla tränare och ledare.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

Sök medel ur Rörelsefonden!

(2022-05-16 13:08)
Nu är ansökan till Rörelsefonden öppen. Alla specialidrottsförbund kan söka för projektidéer som utmanar den traditionella synen på träning och tävling och sänker trösklar för barn, ungdomar, vuxna och äldre att kunna vara fysiskt aktiva hela livet.

Råd gällande idrottande barn och ungdomar från Ryssland och Belarus

(2022-05-13 13:53)
Riksidrottsförbundet anser att barn och ungdomar som representerar ryska och belarusiska föreningar/klubbar eller deras nationella specialidrottsförbund (ungdomslandslag) inte bör få delta på internationella tävlingar i Sverige.

Information om licensmodulens utfasningsplan

(2022-05-05 18:25)
Den fjärde maj 2022 anordnade Riksidrottsförbundet (RF), VO IT & Digital utveckling, ett informationsmöte där utfasningsplanen för licensmodulen i IdrottOnline presenterades.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

Riksidrottsstyrelsen påkallar ändring av tävlingsbestämmelse

(2022-04-28 21:51)
Riksidrottsstyrelsen har beslutat att påkalla ändring av Svenska Ishockeyförbundets tävlingsbestämmelser så att krav på att medlemsförening måste tillhöra ligaorganisation för att delta i förbundsserien Hockeyettan tas bort.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

Politikens svar på idrottens behov

(2022-04-25 08:00)
Fem av åtta riksdagspartier vill att Boverket inkluderar idrott i sin vägledning till kommunerna. Det visar resultatet i Riksidrottsförbundets enkät ställd till samtliga partier.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

Bra initiativ för att få fler och bättre idrottsanläggningar

(2022-04-21 15:42)
Regeringen har idag beslutat att upprätta en kunskapsplattform för anläggningar och utemiljöer för idrott och fritid. Centrum för idrottsforskning får i uppdrag att driva plattformen.

E-post: bangolf@oktv.se

REN VINNARE