Hoppa till sidans innehåll

2000 - 2009


Visste ni att ...

 

2000 Peter Palmqvist tilldelas Svenska BGF:s utmärkelse "Stor Grabb för förtjänst".

Olofström tog ett guld vid DM inomhus i Älmhult genom Per-Olof Olsson i oldboys. Det blev två bronsmedaljer genom ungdomarna Gustav Björnberg (PA) och Jimmy Karlsson (PC).

Klubben öppnade de nya banorna (NIFO) för spel i slutet av april. 

Gustav Björnberg vinner PA vid EB DM i Sölvesborg och Nils-Erik Ekberg blir trea i veteraner. Klubben slutade på en 6:e plats i div. 2. Vid DM blev Per-Olof Olsson tvåa i OB och Gustav Björnberg tvåa i PA. 

 
2001 Klubben slutade på en 4:e plats i div. 2 serien.

EB DM i Kungshall blev det dubbelt Olofström i veteranklassen Nils-Erik Ekberg vann före Håkan Ohlsson och Gustav Björnberg tog silver i juniorklassen.

Vid DM på filt i Strömsberg blev Per-Olof Olsson tvåa i OB och Håkan Ohlsson trea i VH. 

 

2002 Gustav Björnberg vinner JSM 2002  på filt i Borås efter strålande spel.

 

junior2002

 

Vid EB DM i Ystad blir det silver för Olofström i veteranklassen genom Nils-Erik Ekberg och i oldboys tar Gert Svensson en bronsmedalj.
Det blir 3 silver för klubben vid DM i Olofström, Nils-Erik Ekberg (HV), Jimmy Karlsson (PA) och Sara Karlsson (FC). 
Serielaget slutade på en 6:e plats i div. 2.

 

2003 Gert Svensson tilldelas Svenska BGF:s utmärkelse "Stor Grabb för förtjänst". 

Olofström kom på en fin 3:e plats i seriespelet. Det var tuffa förutsättningar då fyra lag skulle flyttas ner. Klubben har under året släppt fram en ny ungdom i varje omgång av seriespelet.  Christoffer Tagesson, Fredrik Tagesson och Jesper Karlsson har alla skött sig utmärkt.

Stora framgångar för klubben vid DM i Åstorp. Tre klassvinster genom Gustav Björnberg (HJ), Pia Karlsson (D) och Sara Karlsson (FC) och silver till Nils-Erik Ekberg (VH) samt brons till Christoffer Tagesson (HJ). Två medaljer i 3-manna lag guld till Nils-Erik Ekberg, Jarl Dahlqvist och Gert Svensson i oldtimers samt brons till Gustav Björnberg, Christoffer och Per Tagesson i herrar.

 

2004 Det blev fina framgångar för klubben vid årets SM tävlingar. Gustav Björnberg vann JSM i Hässleholm och här kom Christoffer Tagesson nia. Bilder

 

sm200414

Christoffer Tagesson och Gustav Björnberg

 

Vid EB SM i Uddevalla kom Gustav på en fin 7:e plats. Hans spel gjorde att blev uttagen till JVM i Schweiz. JVM guld till Gustav Björnberg i lag samt en fin 7:e plats ind. i sin debut i landslaget.

 

Vid USM i Asarum vann Sara Karlsson Flickor C både på filt och EB. Peter Fransson kom 4:a resp 5:a på de båda underlagen i PC. Bilder

 

Serielaget slutade även i år på en 3:e plats, Ringen vann serien.

 

DM på EB spelades i Sölvesborg och medaljer blev det till Peter Fransson (PC), Jarl Dahlqvist och Nils-Erik Ekberg (VH) samt 3-m lag oldtimers Jarl Dahlqvist, Nils-Erik Ekberg och Gert Svensson.

 

DM på filt spelades i Växjö och guld blev det till Jarl Dahlqvist (VH) och Sara Karlsson (FC) samt silver till Peter Fransson (PC) och 3-m oldtimers (Jarl Dahlqvist, Göran Andersson, Gert Svensson) och brons till 3-m herrar (Gustav Björnberg, Fredrik Tagesson, Christoffer Tagesson).

 

2005  Det blev 3 medaljer vid USM i Motala. Sara Karlsson tog 2 silver i FB och Peter Fransson brons på EB:n i PC.

 

Serielaget slutade på nytt på en 3:e plats, Åstorp vann serien. Reservlaget slutade på 4:e plats i Sydsvenskans serie.

 

DM på EB spelades på Kungshalls banor i Nybro. Det blev 3 medaljer för Olofström vid EB DM i Kungshall. Peter Fransson vann PC på bra resultat och Nils-Erik Ekberg var tvåa i veteraner och Angelica Fransson trea i FC. Bästa resultat av klubbens spelare hade Fredrik Tagesson med 146 slag.

 

ebdm05

Medaljörer vid EB DM

 

 

DM på filt spelades i Hässleholm. Det blev 3 medaljer för Olofström vid DM på filt i Hässleholm. Peter Fransson vann PC, Sara Karlsson tvåa i FB och Fredrik Tagesson trea i herrjuniorer. På prisplats kom också Gustav Björnberg som var fyra i seniorer. Bilder

 

dm0512

Glada medaljörer vid DM i Hässleholm

 

2006 Det blev 2 ind. medaljer vid USM i Askim. Sara Karlsson vann guld i FB på EB och Angelica Fransson tog brons i FC på betong (klubbens förstamedalj på detta underlag). Peter Fransson ingick i Sydsvenskans lag som kom tvåa i lagtävlingen och Sara Karlsson i laget som blev trea.  

 

Serielaget kom på en 4:e plats i årets serie, Staffanstorp vann. Reservlaget slutade på 4:e plats i Sydsvenskans serie.

 

bangolfbilder 491

Medljörer DM EB

 

Årets EB DM spelades redan i mitten av maj i Malmö. Det blev tre medaljer för klubben. Peter Fransson som vann PB och lillasyster Angelica blev tvåa i FC samt Nils-Erik Ekberg som blev trea i veteraner.

 

Filt DM spelades i Asarum i augusti och här tog klubben hela 8 medaljer. Pia Karlsson tog guld i OG före klubbkamraten Gudrun Håkansson. Ola Håkansson tog silver i seniorklassen och silver även till Cecilia Fransson i damseniorer. På ungdomssidan blev det silver för Sara Karlsson i FB. Peter Fransson tog brons i PB och brons även till Angelica Fransson i FC. Det blev guld i lagtävlingen för Oldtimers genom Nils-Erik Ekberg, Jarl Dahlqvist och Göran Andersson.

 

2007 Det blev 2 guld vid USM i Staffanstorp. Peter Fransson vann guldet i PB överlägset och hade bästa resultat av samtliga spelare oavsett klass. Sara Karlsson tog sitt 4:e guld i USM och denna gången i FA. Grattis Peter och Sara!

Peter ingick också i det laget från Sydsvenskan som vann lagtävlingen.

 

Serielaget var i år överflyttade till serien med lag från västra Sverige och Småland och bara bortamatcher. Det lyckades inte för Olofström att hänga kvar utan det blir till att börja om i div. 3 nästa säsong.


Asarums nationella EB tävling där DM ingick. Det blev ett riktigt medaljregn för Olofström i DM prislistan med 8 guldmedaljer. Följande tog guld: Sara Karlsson (FA), Angelica Fransson (FC), Peter Fransson (PB), Fredrik Tagesson (HJ), Sandra Mattisson (DJ), Pia Karlsson (OG), Nils-Erik Ekberg (VH) och Ola Håkansson (HS). Silvermedalj till Cecilia Fransson (DS), Ing-Mari Mattisson (OG) och brons till Toni Nilsson (HJ) och Patric Fransson (HS). 

 

DM på filt spelades i Västervik. Det blev 6 medaljer för klubben varav 4 var guld. Vinnare blev Peter Fransson (PB), Ing-Mari Mattisson (OG), Sandra Mattisson (DJ) och Cecilia Fransson (DS). Bronsmedaljer till Angelica Fransson (FC) och Nils-Erik Ekberg (VH).

 

2008 Ett bra år för klubben med två guld vid USM i Skönsberg genom Angelica Fransson och Peter Fransson, vilket gjorde klubben till bästa klubb för 3:e gången.

Vid kombi-SM i Jönköping blev det tre finalplatser genom Sara Karlsson, Peter Fransson och Ing-Mari Mattisson. Sara var nära medalj förlust i "sudden" om bronsmedaljen i damjuniorer.

Olofström vann div. 3 serien och tog sig omgående tillbaka till tvåan. Man började serien med en oavgjord och en förlust men radade sedan upp 12 raka segrar och förlorade inte förrän serien var avgjord. Starkt jobbat. 

 

Vid DM på EB i Jönköping var det ungdomarna som tog medaljerna. Sara Karlsson vann FA på 136 slag över 5 serier och Peter Fransson vann PA på 141 slag. Det blev silvermedalj för Angelica Fransson efter förlust i "sudden" mot Carolina Larsson Stjärnan. Toni Nilsson tog brons i herrjuniorer där segern gick till Filip Johansson Sölvesborg. Ing-Mari Mattisson var nära medalj men förlorade "sudden" om 3:e platsen i oldgirls. 

 

Det blev 4 guld för Olofström vid DM på filten i Åhus genom Toni Nilsson (HJ), Peter Fransson (PA), Sara Karlsson (FA) och Pia Karlsson (OG). Det blev ytterligare 3 ind. medaljer, silver för Angelica Fransson (FC) och brons för Marcus Carlsson (PB) och Cecilia Fransson (DS). I 3-mannalag tog Olofström silver i den öppna klassen genom Peter Fransson, Toni Nilsson och Fredrik Tagesson.

 

2009 Klubben fyller 60 år och det blev många framgångar för klubben under säsongen.

Klubben stod för tredje gången som arrangör av en SM tävling. Det var Svenska Cupen som arrangerades på EB banorna i Bowlinghallen den 5-6 januari. Det var hela 24 lag (4-manna + ev. reserv) c:a 120 spelare fyllde hallen under några dagar. Olofström överraskade och kom tvåa i sin grupp och vann också 1/8-dels finalen mot Askim men i kvarten tog det slut mot Tantogården 2. Det blev Tantogården 1 som vann, vilka Olofström slog i gruppspelet.

I februari stod klubben som arrangör av en ny förbundstävling på EB banorna. Denna gången var det 5-manna juniorer  för distriktslag. Det blev Sydsvenskan 1 som vann tävlingen och i laget ingick Peter Fransson som var totalbäst samt Toni Nilsson från hemmaklubben.

Vid årets kombi SM på filt och EB i Kungälv var det många från klubben som ställde upp.  Det blev silver för Sara Karlsson i damjuniorer.

Sara blev uttagen att representera Sverige vid JEM i Tyskland. Det blev en bronsmedalj i lag efter mycket dramatik, bara ett slag före Tjeckien. Ind. var Sara på 13:e plats efter lagtävlingen de 16 bästa till final. Sara mötte tyskan Anna Nitschke och efter "sudden" fick Sara ge sig på andra hålet. Junior-EM fick en tråkig avslutning då regnet gjorde att arrangörerna fick bryta spelet om de individuella medaljerna.  

Vid USM i Uppsala vann Peter Fransson PA både på filt och EB. På EB:n först efter ”sudden” mot Per Norrman Kulladal.

Det tredje arrangemang som klubben stod som värd för var DM på filt den 15-16 augusti. Det blev en framgångsrik helg för klubben som tog hela nio ind. medaljer samt vann båda lagtävlingarna. Klassvinnare blev Nils-Erik Ekberg (VH), Pia Karlsson (OG), Sara Karlsson (DJ), Albert Lindh (PC) och Peter Fransson (PA). Övriga medaljer silver till Fredrik Tagesson (HS) samt brons till Per-Olof Olsson (OB), Toni Nilsson (HJ) och Angelica Fransson (FB).

Pia Karlsson hade bästa damresultat och på herrsidan var Magnus Jeppsson Staffanstorp bäst.

Olofström var nykomlingar i div. 2 och gjorde en bra säsong och slutade på en andra plats i serien två poäng efter Granhyddan.  Vårt andra lag spelade i div. 3 och slutade på en femte plats.

Pia Karlsson blev första dam att  bli klubbmästare och dottern Sara den första som vinner A-klassen i Holjeslagets final.

Under augusti byter NIFO filt på några av våra banor.

I oktober kom två nya medaljer till klubben i mixed SM i Vinslöv. Pia Karlsson tillsammans med Kenneth Granholm Sjöviken tog silver i oldtimersklassen. Sara Karlsson spelade med Jim Oscarsson Sjöviken i den öppna klassen och här blev det brons.

 

 

 

Uppdaterad: 17 JUL 2016 07:37 Skribent: Gert Svensson

 Stöd våra sponsorer  

 

HCP-Online 190 

 

 

 Olofströms BGK på

facebook 

 

 

kompiskortet

 

 

 

 

 

besöksräknare

Unika besökare

sedan 2014-12-29

Postadress:
Olofströms BGK - Bangolf
Gert Svensson, Öllers Väg 2 B
29373 Jämshög

Kontakt:
Tel: 045449020, 045441487
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

REN VINNARE