Hoppa till sidans innehåll

1980 - 1989


Visste ni att ...

 

1980 Serieseger igen men åter igen misslyckades det avancera till en högre serie. Thomas Gustavsson spelade till sig en fin 7:e plats vid ungdoms SM. Olofström vann DM i 10-manna.

 

1981 Fina framgångar för klubben vid U-SM, Thomas Gustavsson vinner PB och Ulf Andersson blir tvåa i PA. Olofström blir bästa klubb vid U-SM.

thomas

 

ulf81

 

Årets seriespel blev en stor framgång för vårt damlag som segrade i sin serie och avancerade till div. 1. Herrlaget belade en andraplats och missade kvalet för första gången på fem år. Olofström försvarade segern i 10-manna. Under sommaren byggdes banorna om av klubbens medlemmar.

 

1982 Olofström står tillsammans med Valje som arrangör av årets SM. Tävlingen blev en stor framgång för klubbarna både som arrangör och sportsligt då Per-Olof Olsson Valje vinner före Michael Karlsson Olofström och Peter Blomkvist Valje. Michael Karlsson SM-silver är klubbens största framgång på seniorsidan.

 

sm82

 

Klubben får av Olofströms kommun mottaga en nithammare som ett tack för den PR kommunen fått genom ett lyckat SM. Olofström blir åter bästa klubb U-SM med seger för Thomas Gustavsson och en tredje plats för Marie Nilsson.

 

1983 Klubbstugan färdigställs av klubbens medlemmar och ett speciellt tack till Sven Hansson, Peter Palmqvist och Yngve Palmqvist för deras uppoffrande arbete. Michael Karlsson kommer 6:e plats vid SM. Marie Nilsson vinner FA och Thomas Gustavsson kommer 5:a i PA vid U-SM i Avesta. Klubben kommer på 3:e plats vid 10-manna B-SM i Hässleholm, segern går till Kulladal. Olofström kommer på en andra plats i div. 2 efter Staffanstorp.

 

1984 Klubben ändrar namn till bangolfklubb. Årets höjdpunkter Marie Nilssons SM seger i juniorklassen och Ulf Andersson 11:e plats i herrjuniorer. Thomas Gustavsson fina placeringar vid U-SM 2:a resp 7:a. Marie Nilsson och Michael Karlsson 8:e plats vid mixed SM.

10-mannalagets 2:a plats vid SM-kval samt DM seger. En 2:a plats i serien samt seger för reservlaget.

 

1985 Vilken säsong för klubben!! De internationella ungdomsspelen i Helsingborg (med OS-flaggan som symbol) som var en förövning för våra juniorer på SM-banorna. Spelen innehöll många olika sporter och invigdes av statsminister Olof Palme men sedan tog våra juniorer över huvudrollen.

Marie Nilsson vinner damjuniorer, Anders Andersson slutar på en fin 5:e plats och med Thomas Gustavsson och Ulf Andersson på 13:e resp. 15 :e plats. I lagtävlingen kunde ingen hota de fyras gäng. Det blev seger före Skåne och Svenska landslaget.

 

os1985

 

os85

 

Vid JSM som följde försvarade Marie Nilsson seger från förra året med glans. Thomas Gustavsson gör en fin debut i juniorklassen och slutar på en 4:e plats. Raimo Raekallio blir 31:a i seniorklassen efter ha varit upp på andra plats under tävlingen. Marie Nilsson blir tvåa vid EB SM efter Petra Lilja och får debuterar i landslaget och kommer på en 17:e plats ind. och i lag blir det brons.

 

Årets JSM 5-manna för juniorer spelades i Kungälv och blev en fin framgång för klubben. Olofström kom på en andra plats efter segrande Solna men före Staffanstorp. 

 

jsmlag

Laget bestod av Ulf Andersson, Jörgen Holmberg, Anders Andersson, Marie Nilsson, Thomas Gustavsson och Tero Kokkonen samt som ledare Peter Palmqvist och Gert Svensson. Thomas var ind. bäst i hela tävlingen och Ulf hade lägsta varvet.

 

Olofström vinner DM 10-manna i Karlskrona och Thomas Gustavsson sätter banrekord 28 slag. Marie vinner guld vid NM i Randers i Danmark både ind. och i lag. Årets SM-kval i 10-manna spelades i Staffanstorp och Olofström blev tvåa 3 slag efter Viskan. Ind. bäst i hela tävlingen var Thomas Gustavsson 63 slag och Michael Karlsson 67 slag. I seriespelet vinner klubben äntligen div. 2 och avancerar till div. 1.

 

1986 Olofström står för andra gången som arrangör av en SM tävling denna gång 10-manna A-gruppen och klubben får mycket beröm för arrangemangen. Tävlingen vinner Tantogården före Nyköping och Solna.

 

Det blev många medaljer för klubben under året.

 

marie86

 

Marie Nilsson blir tvåa i JEM ind. och trea i lag och vid JSM blir det två silver för Marie.

 

ulf86

Ulf Andersson vinner juniorklassen på filt i Sundsvall och kommer tvåa på EB SM i Valje. Ulf kommer också med i landslaget och kommer på en hedrande 14:e plats.

 

Mary Johansson blir tvåa vid RM i veteraner damer.

Den första säsongen i div. 1 slutade med en överlägsen seger för Olofström som var hela 11 poäng före tvåan Göteborg. Damlaget blev trea i sin serie och fick liksom herrlaget spela slutspel i Katrineholm. Där blev damlaget den stora överraskningen och tog bronsmedaljerna. Olofström vinner finalspelet inomhus i Älmhult.

Det var få besvikelser detta år men 10-manna lagets 4:e plats i SM-kvalet och 5-manna juniorer som kom på en 12 plats efter förra årets silver var en annan.

Damernas 5-mannalag kom på en fin 4:e plats och Olofström kom på en 4:e plats bland landets klubbar i antalet SM poäng.

Rekordår för antalet starter vid veckotävlingarna 903 starter på 19 tävlingar. Detta är klubbens framgångsrikaste år.

 

1987 Det blev stora framgångar för Marie Nilsson under detta år. Vid JEM i Eskilstuna blev det guld både ind. och i lag och hon fick sedan chansen även i seniorernas EM i Wien och tog här brons ind. och silver i lag.

 

jem87

Foto från Bangolftidningen

NM i Oslo gav ytterligare två guld ind. och i lag för Marie.

 

marie87

 

Marie utklassade allt motstånd vid JSM och var 32 slag före tvåan och hade bättre resultat än segrande herrjunior.

 

Marie tog även brons i mixed tillsammans med Stefan Öberg VK-78. Det var inte slut med framgångar för Marie hon vann även en klar seger på JSM (EB). Marie blev efter alla dessa framgångar utsedd till "Årets bangolfare i Sverige" , hon blev också "Stor Grabb" redan som junior.

Övriga fina placeringar vid SM var Thomas Gustavsson 8:a, Anna Widerstedt 7:a. Kjell Bengtsson var den som lyckades bäst ibland oldboys med en 16:e plats. Det lyckades inte för Olofström heller i år att vinna SM-kvalet för 10-mannalag utan det blev en andra plats efter Kulladal. Damlaget i serien slutade tvåa i serien och kvalade in till slutspelet där det blev en ny fin tredje plats. Herrlaget kom på tredje plats i serien.

 

1988 Klubben bygger på våren nya banor (City). Marie Nilsson blir bästa svenska med en 9:e plats vid EM i Milano och i lag blir det brons.

 

mixed88

 

Marie vinner mixed SM tillsammans med Stefan Öberg VK-78. De avslutar finalen med 28 och 27 och kommer från en 6:e plats fram till vinst med 11 slags marginal.

 

Det var fler av klubbens spelare som hade framgång i Skutskär nämligen Gert Bergstrand och Eric Carlsson i oldboys som spelade "sudden" om silvret som Gert vann. Marie kom på en 5:e plats i damklassen. Klubben hade hela tre spelare i final på herrsidan med följande placeringar: Ulf Andersson (6), Per-Olof Olsson (10) och Jörgen Jeppsson (25). Det lyckades äntligen för Olofström att vinna SM-kvalet för 10-mannalag som spelades i Hjelmsjö. Det blev en överlägsen seger hela 40 slag före tvåan Staffanstorp. Bäst i hela tävlingen är Michael Karlsson med 62 slag. Det blev en 3:e plats för serielaget i div. 1 efter Haga och Göteborg. Olofström vinner serieslutspelet inomhus i Älmhult.

 

1989 Klubben fyller 40 år. Marie Nilsson har varit på flera landslagsuppdrag under året. Det var först Alpen-cup i Prag där Marie blev bästa svenska på en 7:e plats. NM i Solna innebar en 5:e plats ind. och guld i lag.

Årets EM spelades i samband med World Games i Karlsruhe. Marie kom på en 9:e plats och var bäst av svenskorna.

Marie blev tvåa vid SM och blev tillsammans med Stefan Öberg VK-78 4:a i mixed SM.

Ibland seniorerna kom Michael Karlsson 10:a och Per-Olof Olsson på 13:e plats. Dessa två tillsammans med Jörgen Jeppsson kom på en 4:e plats för 3-mannalag.

Nils-Erik Ekberg var den som lyckades bäst vid RM med en 15:e plats och kom i 3-mannalaget tillsammans med Gert Bergstrand och Eric Carlsson på en 5:e plats. Vid RM för 5-mannalag kom Olofström på en 5:e plats.

Vid debuten i 10-manna SM:s A-grupp kom klubben på en fin 7:e plats. Det blev en femte plats för Olofström i div. 1.

Klubben vann inomhusserien i Älmhult och tog hem vandringspriset för alltid.

Uppdaterad: 17 JUL 2016 07:41 Skribent: Gert Svensson

 Stöd våra sponsorer  

 

HCP-Online 190 

 

 

 Olofströms BGK på

facebook 

 

 

kompiskortet

 

 

 

 

 

besöksräknare

Unika besökare

sedan 2014-12-29

Postadress:
Olofströms BGK - Bangolf
Gert Svensson, Öllers Väg 2 B
29373 Jämshög

Kontakt:
Tel: 045449020, 045441487
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

REN VINNARE