Speltips

Banorna är nu besiktigade och godkända.

Tre ändringar

Bana 1: Tvillingport

Bana 5: Ränna med större genomgång

Bana 9: Puckel med ribba.

Speltips av Tom Karlsson Forsberg (högerspelare)

Speltips PDF

Speltips med banbilder PDF

1. Tvillingport: Till sig eller ifrån sig med skruv, alternativ vall vänster sida för direkt spik. Boll: Steyr, Störlinge

2. Gentleman: Vänster sida då man kan få lite hjälp med dragningen upp vid hindret. Boll: Rak baneboll som man känner sig bekväm med.

3. Dosering: Vall lägg bollen 1-2 till sig och spela ut mellan skruv och spets med antingen hook eller skärskruv. Boll: Uppsala 2010 GL (studs 5,5) eller liknande bollar.

Rakt med Classic 1, lägg bollen där man känner sig bekväm med genomgången och spel med skärskruv.

4. Hål i backe: Lägg bollen 1 ifrån mitten och spela rakt, viktigt att justera spellinjen ifall man har någon typ av skruv i slaget. Boll: Remo Zaugg (studs 35) eller liknande.

5. Ränna: Mitten och rakt, spelar man ett oskruvat slag så är det god chans att spika banan om man går nära koppen. Boll: Steyr eller liknande som lätt flyter över koppen dock ej stor boll.

6. Spång: Längst ifrån sig och spela den rakt efter plåten. Boll: Uppsala 2010 eller liknande

7. Vinkel: Antingen spelar man stumboll på direkten eller så spelar man snabb boll för att spela på nacke. Boll: (Direkt) Team Wienheim. (Nacke) 50-60 studs och mjuk boll.

8. Alternativ: Gå för spiken så är det mitten och håll den ytterst lite vänster, spel i sidan så spela vänster sida. Boll: I mitten spelar man antingen frostad klicker eller vanlig stumboll. Spel i sidan så spelar man en mjukare mer trögrullad stumboll för chans på spik i green.

9. Puckel med ribba: Spikchans vid vall på båda sidorna, tidig vall. Boll: Studs 10-15.

10. Fiskben: Lägg bollen två eller tre ifrån sig för att få sista hindret ur spel lite hook hjälper bollen att vandra vänster vilket gör att man tar sista hindret ur spel. Boll: Steyr eller liknande.

11. Vagga utan green: mitten och rakt. Boll: stumboll

12. Lådbanan: mitten eller ett ifrån sig, väldigt snäll till att flyta över kopp så man kan spela ett lösa spel med lite snabbare rakbaneboll. Boll: Allt ifrån Störlinge till 12 studs beroende på vilket tempo man vill spela. (OBS) kan spåra ur lite ibland om man väljer det lösare slaget med snabbare boll.

13. Sidospel: Valfri sida beroende på vilken skruv man gillar att spela med. Boll: kobollen (NIFO 3) och liknande bollar

14. Tysk Klack: Här kan man lägga den 1-3 ifrån sig beroende på vilken studs på bollen man vill spela. Boll: 1 ifrån sig Chorran eller Jonathan Rydberg båda studs 16 och sen minskar man studsen för om man vill lägga den längre ifrån sig.

15. Enportare: Längst till sig och spela in bollen mot mitten då banan drar mycket vänster. Boll: Steyr eller liknande.

16. Örkelljunga med green: Mitten och rakt. Boll: SVÅR spikad bana så spela någon Örkelljunga boll som man tycker om

17. Synvilla: 1-2 till sig och spela in lite med lite skärskruv.Boll: Steyr eller liknande.

18. Dropp: Mitten och rakt. Boll: stumboll.

Uppdaterad: 06 SEP 2018 18:32