Foto: Agneta Harrysson

Svenska mästarna korade

15 JUL 2019 13:49
Svenska mästare Lennart Jansson, Pia Karlsson, Annelie Lundell och Peter Erikssom..
  • Uppdaterad: 15 JUL 2019 13:49

De ind. tävlingarna avslutades på lördagen. Det blev två nya medaljer för klubben genom Peter Eriksson och Michael Karlsson och ytterlgare en prisplats genom Fredrik Wallin.

Foto Agneta Harrysson

Oldboys:

Peter Eriksson Olofströms BGK tog ledningen på första varvet och ökade och stannade på 23 slag. Peters resultat var fina 254 (31,8) och tvåa kom Tommy Bertelson VK-78 på 277 slag. Om bronsmedaljen fick det tillgripas "sudden" mellan tre spelare alla med 281 slag. Magnus Jeppsson Malmö BGK tog hand om bronsmedaljen efter en spik på bana 3 doseringen. Fredrik Wallin Olofströms BGK var länge med i matchen om medaljerna.men en lite tyngre finaldag gjorde att man får nöja sig med en 7:e plats. Lars Rydberg Olofströms BGK missade kvalet efter sex serier och slutade på 46:e plats med 283 slag.

Herrar Veteraner:

Här var den stor frågan många ställde skall Lennart Jansson Örebro BGK vinna för 6:e gången på raken. Han var med i tätstriden från början men efter 6 serier var Roger Njord Gullbergsbro BGK i ledningen. Lennart kom tillbaka på finalvarven och vann på 291 slag. Roger slutade tvåa på  297 slag och trea hemmaspelaren Michael "Mippe" Karlsson Olofströms BGK på 301 slag. Mippe kunde via ett bra slutvarv utöka mariginalen till fyra till fem slag.

Raimo Hagelberg Olofströms BGK tog sig till final och slutade på 23 plats med 346 slag.

Damer Veteraner:

Pia Karlsson Asarums BGK var i ledning från start till mål efter stabilt spel och vann på 320 slag. Den enda som kunde hota var Bernice Thors Gullbergsbro som slutade 4 slag efter. Trea var Pirkko Maanikka Eskilstuna på 354 slag.

Oldgirls:

Annelie Lundell Malmö MGK tog en klar seger på 310 slag. Det var jämnare bakom där Marie-Louise Tunmats Örebro BGK tog silver platsen på 336 slag men endast ett slag före Marie-Louise Persson Uppsala BGK. Inger Eriksson Asarums BGK spurtade starkt finaldagen och slutade fyra på 339 slag.