Foto: Fredrik Tagesson

SM Matchspel

01 JUL 2019 22:59
Jonte nära medalj efter strålande spel...
  • Uppdaterad: 01 JUL 2019 22:59

Jonathan Rydberg kvalade in till de 32 som fick spela matchspel. Det spelades en omgång på söndagen och resten spelas på måndag där finalen TV sänds.

Matchspel

Jonathan Rydberg slog ut Jon Björklund Tantogården med 3-2. I nästa omgång var det möte med Lars Kvael Skoghall (3:a i slagspelet). Jonte kom efter med 2-0 men kunde på den andra halvan vända och vinna med 3-2. Matchen avgjordes på bana 18 i deras fall bryggan då det var masstart de första omgångarna.

I kvartsfinal var det dags för ett juniormöte Jonathan Arab-Ekman Jönköping. Jonte spelade stabilt och vinner med 4-0.

I semifinalen väntar svårast tänkbara motstånd genom Carl-Johan Ryner Uppsala. Carl-Johan tog ledningen tre gånger med banan efter kvitterade Jonte varje gång. Efter 18 banor stod det 3-3 och "sudden" fick spelas. Där avgjorde Carl-Johan på bana 2 dubbelkullen. Bra spel av Jonte som pressade honom till "sudden".

Jonte får i bronsmatchen möta Erik Nilsson Linjen. Det börjar bra för Jonte som tar ledningen på klacken. Det blir dock tre tvåor på bana 12-14 och efter med 3-1. Tar ett på bana 17 men båda spikar bana 18 och Erik tar bronsmedaljen efter 3-2 i matchen.

Finalen blir dramatisk mellan Carl-Johan Ryner och Patrik Jönsson Jönköping. De turas om att vara i ledningen och med några banor kvar blir det regnavbrott. De sista banorna flyttar man ett tält och mycket torkande för att kunna spela färdigt matchen. Lika 3-3 efter 18 banor, Carl-Johan vinner "sudden" på bana 3 pinnbanan. Han försvara därmed båda titlarna från förra året.

Damerklassen vinner Karin Olsson Uppsala efter klar seger i finalen mot Carolin Svensson Tyresö med 6-0. Bronsmedaljen tar Jennifer Göransson Tantogården efter vinst med 6-3 mot Annelie Lundell Malmö.