JEM silver i lag

09 AUG 2019 15:43
Sverige tog silver i lagtävlingen för herrjuniorer...
  • Uppdaterad: 07 AUG 2019 09:43

Junior EM spelas i år inomhus på EB i Liepaja Lettland den 7-10/8. Klubben är representerad av bröderna Rydberg. Jonathan gör sin debut i landslaget medan Johan varit med tidigare. Det är ytterligare en representant från klubben Tom Karlsson Forsberg som är förbundskapten för juniorerna.

Det blev silver för Sverige i lagtävlingen som spelas över 8 serier. Tyskland stod i en klass för sig och vann på 1020 slag före Sverige på 1080 slag som i sin tur var 17 slag före Ryssland på 1097 slag..

Svenska laget bestod av Jonathan Arab-Ekman, Jonathan Rydberg, Jonathan Lindoff, Eric Bohlin, Alexander Njord och Johan Rydberg.

Det gick bättre för damjuniorerna som tog hem guldet. Sverige vann på 541 men bara två slag före Tyskand och trea var Ryssland på 551 slag.

Svenska laget bestod av Wilma Harrysson, Julia Göransson, Jennifer Göransson och Fanny Eriksson.

Herrjuniorer

Lagtävlingens 8 serier räknas in i den ind. tävlingen efter 9 serier går de 15 bästa vidare till ett finalvarv. Klubben var repr. av Johan och Jonathan "Jonte" Rydberg. Det började bra för båda första dagen och båda ibland de 15 bästa. Jonte bäst med 86 mot Johans 88. Det var bara några få slag upp till medalj. Johan fick en tyngre andra dag och föll tillbaka till plats 33 efter nio serier.

Johan Rydberg            Jonathan Rydberg

Jonte inledde andra dagen med 19 och fick ihop 86 slag även andra dagen och ligger nia inför de två sista serierna. Jonte avslutar med 21-19 och totalt 212 slag (21,2) och en fin 7:e plats i sin debut. Han blir näst bäste svensk i klassen Alexander Njord blir fyra efter förlust i "sudden" mot tysken Kenny Marc Schmeckenbecher båda på 208 slag. Segern till Silvio Krauss Tyskland 204 före Daniel Brtevnik Tjeckien 207. Jonathan Lindoff kvalade också in till final och slutade 10:a på 215 slag.

Damjuniorer

Det var en svenska som kvalade in till finalvarvet men hon gick desto bättre. Jennifer Göransson hade tävlingens näst bästa resultat på 205 (20,5). Jennifer hade bl.a. ett 18 varv och tre 19 varv. Hon vann fyra slag före Elena Sukonnikova Ryssland och trea var Monika Minarikova Tjeckien 220 slag.

Mixed

Jennifer Göransson och Alexander Njord kvalade in som etta till finalen över 2 serier, där man börjar om på noll. De 12 bästa paren till finalvarven. De fortsatte sitt fina spel och med serierna 21-19 = 40 vann man guldet ett slag före ett tyskt par. Julia Göransson och Eric Bohlin slutade sjua med 44 slag.

14:e  Wilma Harrysson och Johan Rydberg och 18:e Fanny Eriksson och Jonathan Rydberg.

Matchspel

Jonathan Rydberg kvalade in till matchspelet men tyvärr förlust i första matchen mot Rick Beijnen Holland med 5-3. Bättre gick det för Jonathan Lindoff som tog hem bronsmedaljen efter seger mot Filip Cervinka Tjeckien med 3-0.

Det var dock en spelare som dominerade detta mästerskapet och frågan var ifall hon skulle ta sitt fjärde guld. Det var inget som kunde stoppa Jennifer Göransson i detta mästerskap även om Elena Sukonnikova Ryssland gav henne en hård match som avgjordes först i "sudden".  Grattis Jennifer!

Olofströms trio på JEM

Johan Rydberg, Jonathan Rydberg och Tom Karlsson Forsberg (nöjd UK)