Foto: Lars Rydberg

Guld och silver vid SM

02 DEC 2018 18:35
Fr.v. Jonathan Rydberg silver HJ, Peter Eriksson guld OTH och Johan Rydberg 4:a HJ
  • Skapad: 02 DEC 2018 18:35

Det blev ett framgångsrikt SM för klubben med tre prisplatser. Peter Eriksson tog hem guldet i Oldtimers herrar efter en dramatisk avslutning. Jonathan Rydberg tog hem silver i herrjuniorer med klar mariginal. Johan Rydberg blev fyra i herrjuniorer. Tävlingen spelades i år som kombi (F+EB) i Munktell Arena i Eskilstuna. Det spelades tre kombivarv på lördagen och sedan ytterligare två på söndagen.

Grattis Peter, Jonathan och Johan!

Prispallen: Daniel Ågren Södertälje, Peter Eriksson Olofström och Krister Magnusson Tyresö

Oldtimers herrar

Det var 45 startande i klassen, från klubben Peter Eriksson. Peter visade att han ville vara med i toppen när han inledde med 27 på filten och 24 på EB. De två följande varven blev lite högre 40 och 26. Han avslutade dock lördagen på bästa sätt med 25 och 22. Peter i delad ledning på 164 med Krister Magnusson Tyresö och trea Jan Söderqvist Södertälje 168. Söndagen inleddes med 37 och 20, ledning med två slag inför de två finalvarven. Varv 9 spelades på EB och Peter gick 21 och ledde nu med fyra slag. Finalvarvet blev dramatiskt då Daniel Ågren spelade bra och tog in på försprånget. Daniel spelade trippeln före och gick in på 30 slag och totalt 278. Krister Magnusson slutade också på 278. Peter var tvungen att spika bana 18 för vinst med ett slag en tvåa hade det blivit "sudden" med tre spelare. Peter kunde andas ut när spiken satt och guldet klart. Daniel vann över Krister i "sudden" om andra platsen.

Herrjuniorer

Klassen blev inte så spännande då Erik Nilsson Linjen (PA) vann en klar seger före Jonathan Rydberg som var klar tvåa. Det blev däremot hårdare om platserna därefter. Jonathan inledde bäst och var i ledningen efter tre serier men tappade ledningen då Erik gick 29 på filten. Efter lördagen var Erik i ledning 171 mot Jonathans 181, trea var Amir El Quachani Gullbergsbro 183 och Johan Rydberg fyra på 185.

Erik drog ifrån på söndagen och vann på 280 slag före Jonathan 296. Trea blev Amir på 308 före Johan 310. Det blev en 11:e plats för Alexander Malina.

Oldtimers damer

Segern till Annelie Lundell Malmö på 327 före Pirkko Mannika Eskilstuna 329 och trea Lena Nilsson Sjöviken 333.

Damer

Jennifer Göransson Tantogården vann en klar seger på 282 slag före Laura Fogh Henriksen Tantogården 315 och trea Ingela Eriksson Djulö 322.

Herrar

Det blev en väntad segrare i herrar då Carl-Johan Ryner Uppsala vann på tävlingens bästa resultat 250 slag. Närmast James Lindström 262 och Alexander Dahlstedt 269 båda Tantogården.

Lite av varje...

• Två 18 serier av Torgny Källström och Aki Sillman båda Kungälv
  • 24 lägsta filt varv av Anders Roswall Örebro och Peter Eriksson en av de som hade 25.
  • Svåraste banan filt var Örkelljunga (16) med 3,08 och EB Hål i backe (12) med 1,96