70-års jubileum

10 NOV 2019 12:12
Firades lördagen den 9/11
  • Uppdaterad: 10 NOV 2019 12:12

Olofströms BGK firade sitt 70-års jubileum i klubbstugan. Ordföranden Lars Rydberg hälsade välkommen och berättade lite vad som skall hända under kvällen. Han önskade att alla skulle få en trevlig kväll.

Bilder från kvällen

Bildarkiv

Jubileumsskrift PDF

Gert Svensson berätta lite om viktiga händelser under åren.

• Klubben bildades 1949 dock har vi inte lyckats hitta något datum.
  • Anders Ekevald tog första SM medaljen 1975
  • Klubbstugan kom till 1983 och det var mycket Peter Palmqvist förtjänst som tillsammans med Sven Hansson och Yngve Palmqvist gjorde att det blev verkligt.
  • En rolig händelse var ungdomsspel i Helsingborg 1985 där Olofström vann lagtävlingen före Skåne och Svenska landslaget.
  • Klubben har tre spelare som blivit Europamästare: Marie Nilsson JEM 1987, Sara Karlsson EM 2012 och Fredrik Wallin EM OT 2018.
  • 13 spelare har representerat Sverige och 11 av dessa är egna produkter.
  • Under åren har det blivit 88 medaljer på USM upp till VM.
  • Klubben har arrangerat 5 SM tävlingar. Den senaste i år var OTSMsom blev en stor framgång många deltagare både ind. och i lagtävlingarna. Det blev även en stor sportslig framgång med två guld och ett brons.

Klubben uppvaktades av:

Olofströms kommun som var representerad av Peter Holmström från Kultur och Fritidsnämnden som överlämnade blommor och en penninggåva till klubben.

CAD Control Thomas Gustavsson överlämnade en gåva.

Vi tackar Olofströms kommun och CAD Control.

Efter lite mingel så tog vi en kort promenad till Nebbebodagården där vi åt en god middag.

Vi var sedan tillbaka i klubbstugan för resten av kvällen. Jan-Erik Larsson berättade om tiden när banorna låg nere i cantrum och ägdes av Curt Sjöberg. Det var många roliga anekdoter och historier. Jan-Erik var domare under många år och en del historier från den tiden. Peter Palmqvist och Raimo Hagelberg bidrog också med roliga minnen.

Det anordnades en frågesport om klubben den vann Fredrik Tagesson.

Det var en kväll med många roliga minnen och historier.

Tack alla för en trevlig kväll!