2010 - 2011

Visste ni att ...

2010 Peter Fransson blev klubbens femte spelare att representera Sverige. Han fick tillsammans med Sara Karlsson åka till JVM i ryska Sochi. Sara inledde strålande och var i ledningen ibland tjejerna efter första dagen men lite tyngre följande dagar gjorde att hon slutade på en 9:e plats. I lagtävlingen blev det en femte plats för tjejerna, medaljmissen berodde på att man inte hade någon reserv.

Peter slutade på 26:e plats ind. men i lagtävlingen blev det en bronsmedalj.

Årets SM spelas på Tantogårdens banor i Stockholm, första gången som det är kombi med underlagen betong och EB vid SM. Tävlingen blev en stor framgång för Sara Karlsson som ledde tävlingen från varv två till slut. Sara vann med två slag före förra årets vinnare Frida Elmdahl Växjö och ytterligare ett slag till Lina Liljegren Sjöviken. Sara hade 31,0 i snitt på betongen och 25,5 på den knepiga EB: n.

Peter Fransson spelade jämnt i herrjuniorer men fick inte till några gröna förrän på den tredje dagen och missade kvalet till finaldagen med två slag och en slutlig 12:e plats.

Sara Karlsson tog sitt andra SM guld för året när hon tillsammans med Daniel Källström Sjöviken vann mixed SM på 236 slag hela 13 slag före närmaste par.

Vid USM i Eskilstuna på Fröslundas banor kom Tom Karlsson-Forsberg 7:a och Marcus Carlsson 11:a, båda i pojkar A.

Årets DM på filt spelades Växjös banor. Det blev tre medaljer för klubben. Tom Karlsson-Forsberg slutade tvåa i PA, Pia Karlsson trea i OG. Den tredje medaljen kom i oldtimers 3-mannalag, där Olofström kom trea i laget Nils-Erik Ekberg, Pia Karlsson och Gert Svensson.

Det var åtta spelare från klubben som ställde upp vid årets EB DM som spelades på Malmö banor. Det blev tre klassvinster för klubben genom Sara Karlsson (DJ), Pia Karlsson (OG) och Tom Karlsson-Forsberg (PA). Det blev två bronsmedaljer genom Peter Fransson i (HJ) och Nils-Erik Ekberg (VH). I lagtävlingarna blev det seger i den öppna klassen för Olofström med laget Sara Karlsson, Peter Fransson och Toni Nilsson. I oldtimersklassen blev det brons för klubben genom Pia Karlsson, Nils-Erik Ekberg och Gert Svensson.

Årets seriespel avslutade på hemmabanorna och med serieseger och klubben är tillbaka i div. 1 efter 15 år. Det är med några undantag ett mycket ungt lag. Följande spelare har medverkat under året: Fredrik Tagesson, Peter Fransson, Toni Nilsson, Sara Karlsson, Pia Karlsson, Nils-Erik Ekberg, Ola Håkansson, Michael Karlsson, Tom Karlsson-Forsberg och Gert Svensson (lagledare).

Årets seriespel på EB banorna i Bowlinghallen samlade även i år 21 lag. För första gången lyckades det för Olofström att vinna A-finalen.

Michael Karlsson blev årets klubbmästare efter stabilt spel och resultatet 220 slag.

KM på EB spelades i bowlinghallen och Peter Fransson hade det klart bästa resultat med 136 slag (22,7).

Holjeslagets final avgjordes på regntunga banor och det regnade bitvis under tävlingen. Det blev Toni Nilsson som vann A-finalen på 199 slag.

Uppdaterad: 07 JUL 2013 22:40 Skribent: Gert Svensson