1990 - 1999

Visste ni att ...

1990 Marie Nilsson blev tillsammans med Stefan Öberg VK-78 10:a vid mixed - SM. Olofström kom på nytt på 7:e plats vid 10-manna SM i Jönköping och vann DM. Det blev en överlägsen seger i div. 1 för Olofström och avancemang till elitserien. Tvåan Limmared var hela 10 poäng efter och trean Gullbergsbro ytterligare 4 poäng efter.

1991 Det lyckades inte för Olofström att hålla sig kvar i elitserien trots en fin inledning. Det blev en 6:e plats till slut med 25 poäng. Olofström hade 4:e bästa slagantalet i serien.

Marie Nilsson var med i historiens första VM som spelades i Oslo. Det blev silver i lagtävlingen men ind. missade Marie finalen efter förlust i särspel men i NM vann hon efter särspel.

Marie vann EB-SM i Skoghall och blev tvåa vid filt SM i Gävle. Michael Karlsson lyckades bäst ibland herrarna och kom på en 14: e plats men även Per-Olof Olsson (34) och Anders Andersson (36) var i final. Dessa tre kom på 4:e plats i lagtävlingen för 3-mannalag.

10-manna SM spelades i år på Hammarbys banor i Västerås. Olofström lyckades inte upprepa sina tidigare placeringar utan slutade på 11:e plats och fortsatt spel i A-gruppen. I DM för 10-manna försvarade klubben sin seger från förra året.  Olofström ställde för första gången upp i EB-cupen som spelades i Valje. Olofström mötte i kvartsfinalen Kungälv som vann den jämna matchen med 1 slag. (94-95).

1992 Marie Nilsson var mycket nära att vinna SM men Birgitta Karlssons fina avslutning gjorde att Marie fick nöja sig med silver. Dan Carlsson var bäst ibland herrarna med en slutlig 35:e plats.

Den stora besvikelsen var att klubben inte fick ihop något slagkraftigt lag till 10-manna SM i Skutskär och därmed fick dra sig ur.

Olofström kom tvåa i serien efter Kungälv och gick till elitseriekval. I kvalet slutade Olofström på en 6:e plats till elitserien gick Borlänge och Sundsvall.

1993 Olofström var åter med i 10-manna DM och vann. Seriespelet blev en stor besvikelse då laget ramlade ur div. 1.

Klubbstugan och kiosken målades om under året.

1994 Marie Nilsson kom på en 4:e plats vid SM som spelades i Hässleholm och Perstorp. Marie kom tillsammans med Jonas Linder Nyköping på en 16:e plats i mixed SM. Daniel Ohlsson kom på 21 resp. 22 plats vid JSM på filt och EB. Nils-Erik Ekberg kom på en fin 5:e plats vid RM i Hjelmsjö.

Seriespelet började i moll men slutade i dur. Det blev en otrolig avslutning på årets serie där det mesta var emot i början men vändes på de två sista omgångarna till serieseger. Det skulle inte gå att plocka in Kärnans försprång på 12 poäng men på Asarums och Hässleholms banor vändes underläget till serieseger. Klubben är alltså tillbaka i div. 1.

Gert Svensson lyckas som förste spelare i Olofström och Blekinge göra ett 18 varv på EB. Det hände på första serien vid en kombi tävling i Valje (Sölvesborg).

1995 Olofström ramlade på nytt ur div. 1 efter en dålig inledning av säsongen. Det var matchspel i denna serien på prov denna säsong och det verkade inte passa våra spelare så bra. Olofström kom tvåa vid 10-manna DM i Långö efter Asarum.

1996 Klubben kommer näst sist i div. 2 och blir nedflyttade och på nytt var det en dålig inledning på säsongen som ställde till det. Olofström kom tvåa vid 10-manna DM i Asarum efter hemmaklubben.

1997 Olofström kommer trea i div. 3 Södra och åter tvåa vid 10-manna DM efter segrande Sölvesborg.

Karl-Uno Sjöblom kom på en 17:e plats vid RM för veteraner.

1998 Olofström vinner i div. 3 Södra B tre poäng före Hjelmsjö. I laget har följande spelare medverkat: Nils-Erik Ekberg, Raimo Hagelberg, Per-Olof Olsson, Glenn Petersson, Ulf Orrgren, Gert Svensson, Håkan Ohlsson och Micael Näslundh.

Vid RM för oldboys i Hässleholm kom Nils-Erik Ekberg på 10:e plats och Håkan Ohlsson på 31:a plats. Olofström kom på en 13:e plats vid RM 5-manna.

Raimo Hagelberg tilldelas Svenska BGF:S utmärkelse "Stor Grabb för förtjänst".

1999 Olofströms BGK fyller 50 år  och detta firades med en jubileumsfest den 23/10.

Medlemsantalet har under året ökat till 65 och alla nya är ungdomar, vilket är glädjande.

Klubben slutade på en 6:e plats i div. 2.

Uppdaterad: 07 JUL 2013 22:41 Skribent: Gert Svensson