1980 - 1989

1980 Serieseger igen men åter igen misslyckades det avancera till en högre serie. Thomas Gustavsson spelade till sig en fin 7:e plats vid ungdoms SM.

Olofström vann DM i 10-manna.

1981 Årets seriespel blev en stor framgång för vårt damlag som segrade i sin serie och avancerade till div. 1. Herrlaget belade en andraplats och missade kvalet för första gången på fem år. Olofström försvarade segern i 10-manna.

Under sommaren lägger flera medlemmar 2 veckor av sin semester till att bygga om banorna.

Vid USM i Nyköping vinner Thomas Gustavsson PB och Ulf Andersson blir tvåa i PA:

Ulf 1981
Ulf Andersson
Thomas
Thomas Gustavsson
SM 1982

1982 Olofström står tillsammans med Valje som arrangör av årets SM. Tävlingen blev en stor framgång för klubbarna både som arrangör och sportsligt då Per-olof Olsson Valje vinner före Michael Karlsson Olofström och Peter Blomqvist Valje. Michael Karlssons SM-silver är klubbens största framgång på seniorsidan.

SM 1982

Klubben får av Olofströms kommun mottaga en nithammare som ett tack för den PR kommunen fått genom ett lyckat SM- arrangemang och för det föredöme vår klubb är på vilket sätt föreningar skall drivas.

Olofström blir åter bästa klubb USM med seger för Thomas Gustavsson och en tredje plats för Marie Nilsson.

Olofström kom först på en 5:e plats i serien.

1983 Michael Karlsson kommer 6:e plats vid SM. Marie Nilsson vinner FA och Thomas Gustavsson kommer 5:a i PA vid U-SM i Avesta.

Klubben kommer på 3:e plats vid 10-manna B-SM i Hässleholm, segern går till Kulladal. Olofström kommer på en andra plats i div. 2 efter Staffanstorp.

Klubbstugan färdigställs av klubbens medlemmar och ett speciellt tack till Sven Hansson, Peter Palmqvist och Yngve Palmqvist för deras uppoffrande arbete

.

1984 Årets höjdpunkter Marie Nilssons SM seger i juniorklassen och Ulf Andersson 11:e plats i herrjuniorer. Thomas Gustavsson fina placeringar vid U-SM 2:a resp 7:a. Marie Nilsson och Michael Karlsson 8:e plats vid mixed SM.

10-mannalagets 2:a plats vid SM-kval samt DM seger. En 2:a plats i serien samt seger för reservlaget. Klubben byter namn till Bangolfklubb.

1985 Vilken säsong för klubben!! De internationella ungdomsspelen i Helsingborg (med OS-flaggan som symbol) som var en förövning för våra juniorer på SM-banorna.

Spelen innehöll många olika sporter och invigdes av dåvarande statsminister Olof Palme men sedan tog våra juniorer över huvudrollen.

Marie Nilsson vinner damjuniorer, Anders Andersson slutar på en fin 5:e plats och med Thomas Gustavsson och Ulf Andersson på 13:e resp. 15 :e plats. I lagtävlingen kunde ingen hota de fyras gäng. Det blev seger före Skåne och svenska landslaget.

Marie Nilsson försvarar sin SM seger från förra året med glans. Marie vinner på 331 slag före Jessica Göransson Hjelmsjö på 334.

OS 1985 Helsingborg

Thomas Gustavsson gör en fin debut i juniorklassen och slutar på en 4:e plats. Raimo Raekallio blir 31:a i seniorklassen efter ha varit upp på andra plats under tävlingen. Marie Nilsson blir tvåa vid EB SM efter Petra Lilja. Marie debuterar i landslaget och kommer på en 17:e plats ind. och i lag blir det brons.

Olofström vinner DM 10-manna i Karlskrona och Thomas Gustavsson sätter banrekord 28 slag.

Årets 5-manna för juniorer spelades i Kungälv och blev en fin framgång för klubben. Olofström kom på en andra plats efter segrande Solna men före Staffanstorp. Laget bestod av Ulf Andersson, Jörgen Holmberg, Anders Andersson, Marie Nilsson, Thomas Gustavsson och Tero Kokkonen. Ledare var Peter Palmqvist och Gert Svensson. Thomas var ind. bäst i hela tävlingen och Ulf hade lägsta varvet.

5manna 1985
Silver JSM 5-manna

Marie vinner guld vid NM i Randers i Danmark både ind. och i lag.

Årets SM-kval i 10-manna spelades i Staffanstorp och Olofström blev tvåa 3 slag efter Viskan. Ind. bäst i hela tävlingen var Thomas Gustavsson 63 slag och Michael Karlsson 67 slag.

Klubben vinner äntligen div. 2 och avancerar till div. 1.

1986 Olofström står för andra gången som arrangör av en SM tävling denna gång 10-manna A-gruppen. Arrangörsmässigt blir tävlingen en stor framgång för klubben. Tantogården vinner före Nyköping och Solna.

16. Hammarby 861

Det blev många medaljer för klubben under året. Marie Nilsson blir tvåa JEM ind. och trea i lag och vid JSM blir det två silver för Marie.

Ulf Andersson vinner juniorklassen på filt i Sundsvall på 294 slag före Erik Fransen Staffanstorp 300 och trea Peter Eriksson VK 78 med 304 slag.

Han kommer tvåa på EB-SM i Valje efter segrande Magnus Dahlqvist Staffanstorp. Ulf kommer också med i landslaget och kommer på en hedrande 14:e plats.

Ulf och Marie SM 1986
Ulf Andersson och Marie Nilsson

Damlaget blev trea i sin serie och fick liksom herrlaget spela slutspel i Katrineholm. Där blev damlaget (Anna Widerstedt, Lena Olsson, Inger Eriksson och Marie Nilsson) den stora överraskningen och tog bronsmedaljerna.

Olofström vinner finalspelet inomhus i Älmhult. Det var få besvikelser detta år men 10-manna lagets 4:e plats i SM-kvalet och 5-manna juniorer som kom på en 12 plats efter förra årets silver var en annan.

Damernas 5-mannalag kom på en fin 4:e plats och Olofström kom på en 4:e plats bland landets klubbar i antalet SM poäng.

Rekordår för antalet starter vid veckotävlingarna 903 starter på 19 tävlingar.

1987 Det blev stora framgångar för Marie Nilsson under detta år. Vid JEM i Eskilstuna blev det guld både ind. och i lag och hon fick sedan chansen även i seniorernas EM i Wien och tog här brons ind. och silver i lag.

NM i Oslo gav ytterligare två guld ind. och i lag. Marie utklassade allt motstånd vid JSM och var 32 slag före tvåan och hade bättre resultat än segrande herrjunior. Marie tog även brons i mixed tillsammans med Stefan Öberg VK-78.

Marie blev efter alla dessa framgångar utsedd till ”Året bangolfare i Sverige”.

Övriga fina placeringar vid SM var Thomas Gustavsson 8:a, Anna Widerstedt 7:a. Kjell Bengtsson var den som lyckades bäst ibland oldboysen med en 16:e plats.

Det lyckades inte för Olofström heller i år att vinna SM-kvalet för 10-mannalag, utan det blev en andra plats efter Kulladal.

Damlaget i serien slutade tvåa i serien och kvalade in till slutspelet där det blev en ny fin tredje plats. Herrlaget kom på en tredje plats i sin serie.

1988 Klubben bygger på våren nya banor.

Marie Nilsson blir bästa svenska med en 9:e plats vid EM i Milano och i lag blir det brons.

Marie vinner mixed SM tillsammans med Stefan Öberg VK-78. De avslutar finalen med 28 och 27 och kommer från en 6:e plats fram till vinst med 11 slags marginal.

Det var fler av klubbens spelare som hade framgång i Skutskär nämligen oldboysen Gert Bergstrand och Eric Carlsson som spelade ”sudden” om silvret som Gert vann. Marie kom på en 5:e plats i damklassen.

Klubben hade hela tre spelare i final på herrsidan med följande placeringar: Ulf Andersson (6), Per-Olof Olsson (10) och Jörgen Jeppsson (25).

Det lyckades äntligen för Olofström att vinna SM-kvalet för 10-mannalag som spelades i Hjelmsjö. Det blev en överlägsen seger hela 40 slag före tvåan Staffanstorp. Bäst i hela tävlingen är Michael Karlsson med 62 slag.

Det blev en 3:e plats för serielaget i div. 1 efter Haga och Göteborg. Olofström vinner slutspelet på serien inomhus i Älmhult.

1989 Marie Nilsson har varit på flera landslagsuppdrag under året. Det var först Alpen-cup i Prag där Marie blev bästa svenska på en 7:e plats. NM i Solna innebar en 5:e plats ind. och guld i lag. Årets EM spelades i samband med World Games i Karlsruhe. Marie kom på en 9:e plats och var bäst av svenskorna.

Marie blev tvåa vid SM och blev tillsammans med Stefan Öberg VK-78 4:a i mixed SM. Ibland seniorerna kom Michael Karlsson 10:a och Per-Olof Olsson på 13:e plats. Dessa två tillsammans med Jörgen Jeppsson kom på en 4:e plats för 3-mannalag.

Nils-Erik Ekberg var den som lyckades bäst vid RM med en 15:e plats och kom i 3-mannalaget tillsammans med Gert Bergstrand och Eric Carlsson på en 5:e plats. Vid RM för 5-mannalag kom Olofström på en 5:e plats.

Vid debuten i 10-manna SM:s A-grupp kom klubben på en fin 7:e plats.

Det blev en femte plats för Olofström i div. 1. Klubben vann inomhusserien i Älmhult och tog hem vandringspriset för alltid.